вторник, март 30, 2010

Представител на МГЕРБ взе участие във втория модул от регионалната програма на Българско училище за политика


29.03.10 г.

От 24 до 28 март 2010 г. в Сараево се проведе вторият модул от Регионалната програма на Българското училище за политика за 2009/2010 година. Заглавието на модула бе "Предизвикателства пред участието на младите хора в политиките за младежта на Балканите: добри практики и уроци, които трябва да научим". Участваха 32 души от България, Хърватия, Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Македония, Сърбия и Черна гора. Сред участниците бяха представители на младежките организации на основните партии в съответните държави, както и представители на медии и неправителствени организации. Младежкият ГЕРБ беше представен от Деян Николов, член на МГЕРБ – София.

Курсът включваше лекции на различни теми, свързани с участието на младите хора в политиката, както на регионално и местно, така и на национално ниво. Лекторите бяха експерти от частния и държавен сектор, както и представители на НПО от Балканите.

По време на семинара участниците имаха официална среща с г-н Гаврило Граховац, федерален заместник министър-председател и министър на културата и спорта. На нея той представи политиките за младите хора, проблемите и техните решения в Босна и Херцеговина.

През целия курс на обучение беше наблегнато на работата в малки групи (симулационни игри), която беше свързана с решаването на казуси, касаещи различни проблеми в държавите от Балканския полуостров. Накрая на курса участниците дадоха своите идеи за инициативи във връзка с Деня на Балканите, който ще бъде отбелязан по време на последния модул в София, който ще се проведе от 10 до 14 юни 2010 г.

Няма коментари: