събота, март 06, 2010

Насоки за реформата във висшето образование дадоха и университети от XIII международен образователен форум


06.03.10 г.

На 5 март мобилният екип на кампанията „SOS – Сп
аси Образованието Сега!” посети представените на XIII международен образователен форум в НДК университети, колежи и образователни институции. Инициаторите на кампанията предствиха пред тях идеите си за реформа във вишето образование, които събират, пътувайки из страната, както и идеи на някои от над 11 500-те последователи от Фейсбук групата на кампанията.

Младите посетители, които бяха дошли, за да изберат бъдещото си висше учебно училище, получиха информационни материали за кампанията и с охота дадоха своите идеи за реформа в об
разователната система. Родителите, от своя страна, даваха предложения как искат да се придобият практически знания от децата им, а не само суха теория, а също така и какво може да се направи, за да имат децата им по-добра реализация, след като излязат от университета.

Особено интересен беше досегът с международни университети, където приоритетите на „SOS – Спаси Образованието Сега!” са дългогодишна практика и дават отлични резултати.

До края на кампанията предстоят останалите посещения на SOS екипите в страната, както и събирането и обощаването на предложенията и идеите.

Благодарим на всички, които ни подкрепят и дават своите идеи за промяната, която имаме възможност да направим заедно!

Няма коментари: