четвъртък, март 11, 2010

Моника Панайотова продължава редовните си срещи с гражданите на 24 МИР София


10.03.10 г.

На 9 март Моника Панайотова се срещна с гражданите на район Оборище от 24 МИР в София, откъдето беше издигната за мажоритарен кандидат на парламентарните избори през 2009 г. и избрана за народен представител в 41-то Народно събрание.

Срещата бе организирана от г-жа Мита Георгиева, координатор на район Оборище и общински съветник от групата на ГЕРБ в Столичен общински съвет. Тя е продължение на поредицата от срещи с граждани, които Моника Панайотова, като народен представител, започна да провежда в началото на годината.

Срещата започна с представянето на г-ца Панайотова и нейното участие в дейността на Народното събрание. Акцент беше поставен върху комисията по външна политика и отбрана, чийто член е тя и наскоро приетия Закон за отбраната и въоръжените сили на Република България. Последваха въпроси и за обсъждащите се в момента в пленарна зала, и представляващи интерес за много хора, Закон за генно-модифицираните организми и Закон за електронните съобщения.

Г-ца Панайотова не пропусна да спомене основните послания от предизборната си кампания, а именно: „Да докажем, че България може да работи със и за младите хора” и „Реална реформа в образованието”. За да подкрепи обещанията с дела тя разказа накратко за провеждащата се в момента, по инициатива на МГЕРБ, национална кампания „SOS – Спаси Образованието Сега”, която е в подкрепа на предстоящата реформа във висшето образование и се провежда съвместно с Министерство на образованието, младежта и науката. Именно тази кампания тя даде като добър пример за това как трябва да се провеждат реформи в България, за да бъдат те най-лесно възприемани от хората. По този начин, пряко участвайки с мнения и препоръки, гражданите реално участват в процеса на самата реформа и чувстват проблема по-близък.

Други теми, които също бяха повдигнати бяха провеждащата се в момента реформа в здравеопазването, както и скандалът между президента Георги Първанов и вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков.

Най-интересната тема за събралите се граждани, две трети от които млади хора, беше политиката на партия ГЕРБ по отношение на младите и дейността, която МГЕРБ извършва. Тук Моника Панайотова спомена за традиционната вече Политическа академия на МГЕРБ, провелите се зимен и два летни университети на МГЕРБ, както и за възможността млади хора да карат стаж в Европейския парламент, която българските евродепутати от ГЕРБ предоставят в момента.

В края на срещата г-ца Панайотова обеща скоро отново да посети район Оборище, а младежката организация на ГЕРБ се сдоби с още нови членове.

Няма коментари: