петък, февруари 26, 2010

Министри и депутати от ГЕРБ дискутираха реформата във висшето образование в Перник

25.02.10 г.

На 25 февруари в Перник, под патронажа на просветния министър Сергей Игнатов и народния представител от ГЕРБ Ирена Соколова, се проведе училищният карнавал Fasching 2010. На него участие взеха и вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, както и депутатите от ГЕРБ Моника Панайотова, Доброслав Димитров, Светлин Танчев, Любен Татарски и Стоян Мавродиев.

Час по-рано министър Игнатов даде и специална пресконференция по проблемите на висшето образование. На нея той отбеляза, че българското образование трябва да стане конкурентно на европейското и законодателството ни да се синхронизира с това на Европа. Като добър пример в тази насока той даде стартиралата съвсем наскоро кампания на младежката организация на ГЕРБ „SOS – Спаси Образованието Сега!” Един от начините реформата в образованието да се случи е участието на обществото и по-специално на младите хора в създаването на модерно и ефективно законодателство. В тази връзка по време на кампанията в различни градове на страната ще се приемат предложения за промени в законодателството, които ще бъдат взети под внимание при създаването на новия закон за висшето образование.

Моника Панайотова – председател на МГЕРБ и един от най-младите депутати в парламента разясни накратко идеите на кампанията, като наблегна на трите основни акцента в нея: Искаме да учим в България; Не искаме просто диплома, а реални знания и Не искаме корупция в образованието. Тя сподели също така, че мобилните екипи на кампанията ще бъдат в Перник на 13-ти март. Тогава всички желаещи перничани ще могат да дадат своя принос към написването на новия закон, чрез своите идеи и предложения във връзка с реформата във висшето образование.

Няма коментари: