четвъртък, февруари 11, 2010

Председателката на МГЕРБ посети Скопие, по покана на ВМРО-ДПМНЕ


08.02.10 г.

Моника Панайотова - председател на МГЕРБ и народен представител в 41-то Народно събрание и Христо Гаджев - международен секретар на МГЕРБ бяха на посещение в Скопие, Македония. От 5 до 7 февруари 2010 г. там се проведе регионален форум на дясно-центристки младежки организации от югоизточна Европа, където МГЕРБ гостува по покана на организаторите от младежката организация на ВМРО-ДПМНЕ.

В рамките на панела за успешни политики в страните от ЕС Моника Панайотова изнесе презентация за това как младежката организация на ГЕРБ допринася за успешното реализиране на дадена секторна политика. Пример за такова сътрудничество между МГЕРБ и правителството беше стартиращата скоро кампания в подкрепа на реформата във висшето образование в България – „SOS – Спаси Образованието Сега!”

Основен акцент бе поставен на идеята за обмяна на опит между организациите на ниво ЕС и на регионално ниво. В тази връзка всички младежки организации, присъстващи на форума, подписаха декларация за създаването на мрежа за регионално сътрудничество на дясно-центристки организации от югоизточна Европа. Целта на тази мрежа е да бъде отворена за всички организации от региона, споделящи общи ценности и „мислещи” в една посока.

Няма коментари: