понеделник, ноември 02, 2009

Представители на МГЕРБ взеха участие в 25-ия пореден обучителен семинар на IRI


27.10.09 г.

От 22 до 26 октомври 2009 г. в Будва, Черна гора се проведе поредният обучителен семинар за млади лидери организиран от Международния републикански институт (IRI). На него участие взеха Йоанна Дочевска – координатор на МГЕРБ София и Ивайло Петков – член на МГЕРБ София.

Водеща тема беше организирането на предизборна кампания и различните методи, техники и инструменти за достигане до избирателите. Лектори от различни страни, с опит във воденето на кампании, успяха да представят на участниците теоретичната основа умело преплетена с практиката и реалните резултати от изборите, били те президентски, парламентарни или местни.

Особен интерес сред участниците предизвика организирането на стратегията в една кампания и по-конкретно посланието към избирателите. От една страна формулиране – базирано на множество проучвания, от друга - изпращане на посланието до избирателите с помощта на различните медии, социални мрежи, интернет пространството и пр. Особен акцент бе поставен на воденето или не на негативна кампания и опасностите, които се крият зад един такъв кампаниен инструмент – известен като „нож с две остриета”. Добре подбраните видео материали, ролевите игри и конкретните примери по-време на цялото обучение доведоха до оформянето на една ясна картина за това колко добре подготвен, открит и с ясни цели трябва да е един отбор, една партия, за да води печеливша кампания.
По време на мероприятието се обсъди евентуално домакинство на България на подобно обучение в началото на 2010!

Няма коментари: