понеделник, ноември 02, 2009

МГЕРБ взе участие в международния проект "Креативност и иновации в проектите на местно ниво"


05.11.09 г.

В периода 26.10.2009 год. - 05.11.2009 год. в Одеса /Украйна/ се проведе международен младежки проект под заглавието "Креативност и иновации в проектите на местно ниво" с участието на групи от по 12 младежа от България, Великобритания , Русия и Украйна. По покана към МГЕРБ от сдружение с нестопанска цел "Циолковски" в него взеха участие Александър Кирилов и Митя Атанасов от МГЕРБ София.

Водещата идея на проекта е запознаване с културата на различните страни , на участниците в проекта и предложения и разглеждане на различни идеи за подобрение на живота на младите хора на местно ниво. Също така важна част от проекта бе разглеждането на различните социални и обществени проблеми в страните на участниците и пресдтавяне на използваните методи , за тяхното разрешаване или облекчаване.

Особен интерес сред участниците в проекта предизвика проведеното обучение на тема "Създаване на обществени проекти" и педоставената възможност на участниците да организират свой проект.

Като цяло проекта е подкрепен и съфинансиран от Европейската комисия, Местната администрация и фондациите организатори - "WAYC"/UK/, "Циолковски"/BG/, "Мозайка"/UA/, NGO "Good Will" /RUS/.

Няма коментари: