вторник, май 19, 2009

Председателката на МГЕРБ - Моника Панайотова е под №7 в листата на ПП ГЕРБ за предстоящите евроизбори


19.05.09г.

Преди месец, на специална среща с председателя на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, националният координационен съвет на МГЕРБ (НКС) официално подкрепи номинацията на своята председателка Моника Панайотова за кандидат за евродепутат.

На срещата, на която присъстваха представители от цялата страна, младежите връчиха на г-н Цветанов „отворено писмо”, с което изразиха подкрепата си за г-ца Панайотова, като изтъкнаха множество аргументи в подкрепа на нейната номинация.

Младите хора не пропуснаха и да благодарят на цялото ръководство на ПП ГЕРБ за подкрепата и признанието, които непрекъснато им се оказват, доказателство за което бяха и множеството областни номинации, на младежи от партията, като кандидати за евродепутати.

Според МГЕРБ кандидатурата на г-ца Панайотова не бива да се подценява, не само поради личните и професионалните й качества, а и с оглед на това, че по този начин ще бъдат представени и защитени интересите на младите хора в България в ЕС.

Днес, дни след стартирането на предизборната кампания на ПП ГЕРБ, Моника Панайотова вече е под №7 в листата, като кандидат за евродепутат.

Визитка:
Моника Панайотова
Кандидат за член на Европейския парламент

Бакалавър Международни отношения – УНСС, Магистър Международни икономически отношения – със Специализация Управление на Международни проекти. До 2008г. - директор „Проекти и връзки с обществеността“ в Института за икономическа политика (София). С опит в изготвянето и реализирането на международни проекти и доклади по актуални европейски въпроси. Специализации в областта на външните отношения. Владее френски и английски.
Част от проекта ГЕРБ още от създаването на Сдружението през 2006г. От официалното учредяване на МГЕРБ през 2008г., е избрана от повече от 600 младежи от цялата страна за председател на организацията. Под нейно водачество МГЕРБ израсна до най-дейната и иновативна младежка организация в България. Заедно с колегите си от НИС и НКС и младежите от цялата страна реализират трите основни приоритета на МГЕРБ, а именно:
  • Инвестиране в подготовката и образованието на членовете на МГЕРБ /създадена бе Политическа академия към ГЕРБ, летен университет, както и редица обучения в страната и чужбина/;
  • Граждански инициативи за популяризиране на десните европейски ценности, както и за провокиране на младите хора да гласуват („Единни в многообразието”, „Защо да гласувам”, „Гласувай, за да те чуят” и др.);
  • Международни участия – присъединяване към младежките организации на Европейската народна партия /ЕDS и YEPP/; участия на младежи от страната на конференции и обучения в цяла Европа.
Като евродепутат избирателите ще са наясно с действията й във всеки един ден от работата й. Ще отстоява интересите на младите хора и ще работи, така че гласът им да бъде чут в Европейския парламент.

Нейните приоритети са: образованието да достигне европейските стандарти; възвръщане на доверието и подобряване имиджа на България в ЕС, преодоляване на негативните стереотипи и стимулиране процеса на интеграция на Западните Балкани в Европа.

Нейното мото: „В политиката, както и в живота трябва да се желае постижимото.”


Няма коментари: