неделя, май 10, 2009

Да празнуваме заедно 9 май – Ден на Европа


09.05.09 г.

Повече от хиляда младежи от цялата страна празнуваха заедно
деня на Европа в градската градина пред Народния театър „Иван Вазов” в София, организирано от младежите на партията и под егидата на евродепутатите на ГЕРБ.




Лидерът на ПП ГЕРБ
Бойко Борисов, председателят на партията Цветан Цветанов, евродепутатите на ГЕРБ присъстваха на празненство по повод 9 май - Деня на Европа, организирано от МГЕРБ София. Лидерът на партията Бойко Борисов каза пред събралите се, че присъствието на хора от Бундестага, от Фондация „Конрад Аденауер”, това, че те не пропускат нито едно събитие на ГЕРБ, е гаранция, че двете най-големи партии в Германия няма да допуснат ГЕРБ да се провали. „Бъдете оптимисти, бъдете спокойни. И някъде да объркаме нещо, те ще ни поправят и България ще върви напред. Те имат нужда от силна България, а не - от последна в Европа по доходи и първа по корупция. Това е една черна дупка в Европа. Те ще ни помогнат, а ние ще изпълним в пълен обем това, което Европа очаква от нас - мощна, стабилна, предсказуема България”, каза лидерът на ГЕРБ.

Председателят на партията Цветан Цветанов каза: Вие сте хората, на които разчитаме в предстоящите избори, защото искаме Деня на Европа догодина да го празнуваме с много по-добри резултати, с много по-голямо уважение от Европа. За да ни уважава Европа, трябва да покажем, че може да се справим - България може да се справи с корупцията, може да строи магистрали, но трябва да има едно правителство, което да носи политическата отговорност, а няма друга алтернатива, освен ПП ГЕРБ”, обърна се Цветанов към младежите на ГЕРБ.

Ще отведете България в правилната
посока, ще направите една истинска, процъфтяваща европейска държава, една държава, която ще говори на силен глас в Европейския съюз наравно с всички други държави членки", допълни Румяна Желева.

В
небето над София бяха пуснати 500 балона - символ на 500-те милиона европейци, които отбелязват 9 май- Деня на Европа. След това представители на МГЕРБ, които бяха разделени на отбори, се състезаваха в две игри: „Енигма за Европа”, където отгатваха въпроси за Европа и „Пътуване в Европа”, където изпълниха песни и танци от страни-членки на Евросъюза. Също така през цялото време бяха раздавани информационни материали за работата на евродепутатите на ГЕРБ, както и картички, обясняващи защо трябва да се гласува на изборите за Европейски парламент.



1 коментар:

Анонимен каза...

Стефка Икономова защо е без фанелка?