вторник, май 19, 2009

МГЕРБ взе участие на първия младежки симпозиум на АКП в Турция


19.05.09г.

В периода 15-17 май 2009г. представители на МГЕРБ участваха в Първия младежки симпозиум в Истан
бул, Турция, организиран от Младежката организация на Партия на справедливостта и развитието (АКП) под патронажа на Министър – председателя на Турция - Реджеп Таийп Ердоган.



На форума присъстваха около 800 представители от всички райони на Турция, гости от Израел, Иран, Казакстан, Судан, Етиопия, Ливан и други. Европейските младежки организации бяха представени чрез гости от Гърция, Кипър, Косово, Македония, Босна и Херцеговина, България.


Основни теми на симпозиума бяха държавните политики спрямо младите хора, младите хора в условията на глобализация, предприемачеството като визия за живота на младите и т.н. Не на последно място беше обсъден проблема с аполитичността на младите хора и насоки за работа срещу него. Беше представена и визията на Турция за създаването на модерна демократична система, отговаряща на изискванията за членство в ЕС и споделяща основните европейски демократични ценности.

Симпозиума завърши с грандиозен концерт на стадиона на Бешикташ, воден от Министър – председателя на Турция - Реджеп Таийп Ердоган. На събитието присъстваха около 45 000 членове на младежката организация на АКП.

Няма коментари: