петък, декември 18, 2009

"Планирай гъвкаво бъдещето си" - национална инициатива на МГЕРБ в подкрепа на промените във висшето образование

15.12.09 г.

МГЕРБ стартира национална инициатива под надслов „Университетската идея днес: планирай гъвкаво бъдещето си”. Тя е насочена към популяризиране на реформата във висшето образование и в частност – промените в Закона за висшето образование и се проведе в седмицата на студентския празник - 8 декември във всички области на България с висши учебни заведения. София, Пловдив, Благоевград, Търново, Варна и Бургас, както и големите курорти Банско, Боровец, Пампорово и Арбанаси бяха само малка част от местата, където младите хора популяризираха идеите на правителството на ГЕРБ за реформа в образованието.

Младежите от ГЕРБ целяха да покажат на своите връстници, че стартиралите във висшето образование реформи са насочени към тях самите, че те са предприети именно за подобряване на техния статут като студенти, на прецизиране на образователната система, начинът за провеждане на изпити и тяхното оценяване, по-доброто сътрудничество между бизнеса и академичните среди.

„Бъди иновативен”, „Инвестирай в себе си” – това са само част от посланията, които младите отправиха към студените в деня на техния празник.

Няма коментари: