вторник, декември 29, 2009

Представител на МГЕРБ взе участие в регионалната програма на Българско училище за политика в Скопие


14.12.09 г.

От 9 до 13 декември 2009 г. в Скопие се проведе първият модул от Регионалната програма на Българското училище за политика за 2009/2010 година.
Заглавието на модула бе "Лидерство в действие: младите лидери, които оформят имиджа на Балканите". Участваха 32 души от България, Хърватия, Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Македония, Сърбия и Черна гора. Сред участниците бяха представители на младежките организации на основните партии в съответните държави, както и представители на медии и неправителствени организации. Младежкият ГЕРБ беше представен от Деян Николов, член на МГЕРБ – София.

Курсът включваше 5 панела: “Лидерството в 21 век: “Обществени и политически лидери”, “Лидерство и европейска интеграция”, “Лидерство и малцинства”, “Политическа коректност и езикът на медиите на Балканите” и “Младите хора и техните възможности за лидерство в политически и правителствени институции”.
Лектори бяха Огнян Минчев (директор на Института за регионални и международни изследвания), Ася Кавръкова и Марин Лесенски (Фондация Отворено общество), Любов Минчева (асоцииран професор по политически науки към СУ "Св. Климент Охридски"), Антони Георгиев (издател на списан
ие “Vagabond”), Сашо Орданоски (директор на телевизия Алсат-М, Република Македония) и Ивон Величковски (заместник-председател на Либерална партия, Република Македония).
През втория ден от курса участниците проведоха специално организирана среща с президента на Република Македония Георге Иванов.


Накрая участниците дадоха своите идеи за инициативи във връзка с Деня на Балканите, който ще бъде отбелязан по време на последния модул в София през май 2010 г.

Няма коментари: