понеделник, декември 14, 2009

Младежи от ПП ГЕРБ посетиха Европарламента в Брюксел по покана на евродепутат д-р Андрей Ковачев


05.12.09 г.

От 1 до 4 декември 2009 г. по покана на д-р Андрей Ковачев, председател на българската делегация в групата на ЕНП, представители на младежката организация на ПП ГЕРБ в компанията на старейшени и предприемачи ГЕРБ посетиха Европейския парламент в Брюксел. През първия ден д-р Ковачев запозна групата с дейността си в парламентарните комисии, в които членува и работата на българските евродепутати в най-широко представената група в Европарламента, тази на ЕНП. В програмата за деня бе предвиден и обучителен курс за работата на парламента и на основните институции на ЕС презентиран от Георги Томов от отдел „Комуникация, посещения и семинари” към ЕП.


През втория ден от посещението си групата от ГЕРБ се срещна с едни от най-влиятелните евродепутати от Германия като г-н Маркус Фербер - съпредседател на германската делегация в групата на ЕНП от ХДС - ХСС, който постави акцент върху размразяването на европейските фондове за България и заслугата на новото правителство за това. Г-жа Елизабет Йегле евродепутат от ЕНП, член на Комисията по селско стопанство и развитие на селските райони разказа на гостите за изграждането на Дунавската стратегия, имаща за цел развитие на регионите по поречието на Дунав. Групата се срещна и с г-жа Моника Холмайер, евродепутат от ХСС и дъщеря на небезизвестния министър-председател на Бавария от близкото минало Франц Йозеф Щраус. Среща-дискусия бе проведена и с евродепутат Владимир Уручев, който сподели своите виждания относно проектите „Южен поток” и „Набуко” и подчерта необходимостта от утвърждаване на единна европейска външна енергийна политика.


В края на програмата бе предвидено и посещение в кралската консерватория, където се състоя церемонията по награждаването на талантливи виолончелисти от България, Румъния и Белгия, отличили се в конкурса Еуфония - 2009.

Няма коментари: