вторник, септември 09, 2008

„Младият глас в Европейска България” – летен университет на МГЕРБ


15.08.2008 г.

Младежката организация на ПП ГЕРБ (МГЕРБ), с любезното съдействие на Фондация „Ханс Зайдел” организира летен университет, на тема: „Младият глас в Европейска България”. Събитието се проведе в град Велико Търново, в периода 14-17 Август 2008 г., Интерхотел Велико Търново.

Участниците в летния университет на МГЕРБ, който се надяваме, че ще се превърне в традиционно мероприятие на организацията, бяха по 1 представител на областно ръководство на МГЕРБ и 1 представител на областната структура на МГЕРБ.

Летният университет има за цел да допринесе чрез интерактивни сесии и обмяна на опит и идеи за усвояването на нови знания, умения и добри практики, свързани с политическата култура, кампанийния мениджмънт и успешното функциониране на дадена организация, заяви председателят на МГЕРБ Моника Панайотова в приветствието си към участниците. На откриването присъстваха председателят на ПП ГЕРБ г-н Цветанов Цветанов, както и Международният секретар на ПП ГЕРБ г-н Радослав Точев.
„Вие сте капиталът на ГЕРБ, вие сте тези, които ще управляват, вие сте бъдещи депутати и министри”, обърна се към участниците председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Цветанов акцентира върху необходимостта да има приемственост в структурите на партийната организация и върху необходимостта Младежката организация, като такава, да функционира и да има живот в нея. Проектът „Летен университет” е началото, върху което ще се развива банката от млади и успешни кадри на ПП ГЕРБ.

След официалното откриване „Летният университет” започна с първата лекция - „Избирателни системи и кампаниен мениджмънт”. Лектор в този панел беше г-жа Искра Фидосова – член на ИК на ПП ГЕРБ. Семинарът се проведе до 17-ти август. Младите политици слушаха за Кампаниен мениджмънт – добри европейски практики, в контекста на българските реалности, лектор Богдан Мирчев - Директор на Фондация "Ханс Зайдел"за България, за това „Как се провеждат реформи във Франция. Теория и практика на процесите на реформи” – лектор Рафаел дел Рей- Експерт Френската народна партия. Лятната академия представи и лекции по: Основни десни принципи и ценности и тяхното лансиране по време на кампания - лектор Радослав Точев - Международен секретар на ПП ГЕРБ, предвиден бе и панел за това как да бъдем ефективни в комуникацията, където лектор беше Румяна Бъчварова - Изпълнителен директор на социологическа агенция „Маркет линкс”, Психология на Влиянието, лектор - Проф. Румен Стаматов, Зам-декан в ПУ Паисий Хилендарски.





english version:

Няма коментари: