вторник, септември 09, 2008

"Демократични изпити за българското правителство" - национална кампания на МГЕРБ

28.08.2008 г.


В началото на новия политически сезон, МГЕРБ стартира национална кампания ”Демократични изпити за българското правителство” . В рамките на тази национална кампания активистите на МГЕРБ, членовете и симпатизантите на ГЕРБ, както и всички български граждани ще поставят оценки по шестобалната система на работата на българското правителство.


Постоянните предмети, върху които ще се пишат оценки в рамките на кампанията са: корупция, злоупотреба с власт, безхаберие, лицемерие, прозрачност, отговорност, справедливост и последователност.

За да изрази своята оценка МГЕРБ направи истински ученически бележници на всички министри и премиера. В полето на „родител” младежите написаха името на Ахмед Доган, защото мандата за съставяне на Правителството беше даден на ДПС, в полето „директор” е написано "Европейски Съюз", защото той поставя оценките за работата на правителството. Изпитна комисия са всички български граждани.

В каретата за срочните, годишните оценки и оценките от поправителните изпити е залепена лепенка с логото на МГЕРБ, на която пише „Няма право на поправка”.

В бележниците ще могат да се пишат забележки за некомпетентност, непрофесионализъм и липса на адекватност при вземането на решения от управляващите.

Гражданите ще могат да пишат и неизвинени отсъствия на членове на кабинета за липсата им в близост до актуалните проблеми на България – като например за редовните отсъствия на министър Емел Етем от местата, сполетени от кризи и природни бедствия.

Младежите на ГЕРБ ще формулират и допълват списъка с допълнителни предмети според актуалните гафове на българското правителство, на които непрекъснато става свидетел обществото.

Целта на тази кампания е да изрази недвусмислено и ясно мнението на българските младежи и всички български граждани за работата на българското правителство. Всеки, който иска да изрази своето мнение и даде оценката си, може да се обърне към националните и местните структури на МГЕРБ.




Няма коментари: