неделя, май 15, 2011

МГЕРБ стана пълноправен член на младежката организация на ЕНП (YEPP)


15.05.2011 г.

МГЕРБ е приет за пълноправен член на младежката организация на Европейската Народна Партия (YEPP) – най-голямата политическа младежка организация в Европа с 56 организации от 38 страни. Това се случи по време на Конгреса на организацията, който протича в Берлин между 12 – 15 май. Над 250 делегати гласуваха единодушно приемането на МГЕРБ в семейството на YEPP.


Пред делегатите председателката на МГЕРБ Моника Панайотова представи основните дейностти на организацията и надеждата си, че младежите на ГЕРБ са се доказали с работата си и ще допринесат за бъдещото развитие на YEPP, споделяйки общите десноцентристки ценности в Европа.

В Берлин делегатите се срещнаха с немската канцлерка г-жа Ангела Меркел, еврокомисаря по въпросите на енергетиката г-н Гюнтер Ойтингер, председателят на ЕНП Уилфред Мартенс, председателя на фондация „Конрад Аденауер“ г-н Ханс Герт Пьотеринг и редица депутати от Бундестага, включително и председателя му г-н Норберт Ламер. Всички те изказаха своята позиция и опит по темата на Конгреса „Как да финансираме Европейския съюз през 21 век“.

Няма коментари: