вторник, май 17, 2011

Представител на МГЕРБ взе участие в престижно обучение за млади лидери, организирано от Международния републикански институт

17.05.2011 г.


Венера Драчева, представител на МГЕРБ София приключи успешно своето обучение по кампаниен мениджмънт, което се проведе в Истанбул в периода 12-16 май 2011 г. Мероприятието беше организирано от IRI – Международния републикански институт, съвместно с холандската фондация “Eduardo Frei”.


Младежката организация на ГЕРБ участва със свои представители за четвърта поредна година в семинари и обучения на IRI и е сред неизменните партньори на организацията. Сред поканените участници и този път имаше представители на дясно – центристки партии от България, Румъния, Хърватия, Македония, Босна и Херцеговина, Сърбия, Албания и Турция. Младите активисти бяха обучавани от високо квалифицирани специалисти в областта на организацията и провеждането на предизборна кампания, използването на общественото мнение за политически кампании, методи на вербална и невербална комуникация, говорене пред аудитория, начини на комуникация с медиите по време на предизборна кампания, позицията на гражданското общество в политиката, начините на изготвяне на кампанийно послание, комбинирането на политическата идеология и предпочитанията на гласоподавателите, кампанийната стратегия и кампанийния план и др.


Венера Драчева се включи активно в практическите задачи по време на обучението, като последователно влезе в ролята на кампаниен мениджър, анализатор на данни, изследовател на целеви групи и говорител на политическа партия. Тя запозна останалите участници във форума с годишния доклад на МГЕРБ за 2010 година, което провокира у тях задълбочен интерес относно спецификата на местните, регионалните и националните инициативи на МГЕРБ.

Няма коментари: