петък, юли 24, 2009

МГЕРБ бе приет за пълноправен член в голямото семейство на EDS


24.07.09г.

EDS (Европейските студенти демократи), която е една от двете младежки организации на Европейската народна партия, проведе своя традиционен Летен университет, на който участие взе и МГЕРБ в лицето на международния секретар на организацията – Христо Гаджев. От 21 до 26 юли 2009г. младите демократи са на
посещение в Лимасол, Кипър по покана на ПРОТОПОРИА (Организация на кипърските студенти), която е съорганизатор на мероприятието.

По традиция, освен работните срещи с членове на националния и европейски парламент, дискусиите и културните мероприятия, които се провеждат на Летния университет, EDS всяка година избира и свое ново ръководство за съответната работна година и разглежда кандидатурите на кандидатстващите за членство организации. След като миналата година МГЕРБ бе приет в семейството на EDS като наблюдател, вчера Младежката организация на ГЕРБ бе приета и за нейн пълнопавен член. Решението е взето с абсолютно единодушие от делегатите на всички организации, членки на EDS – общо 32 държави от цяла Европа.

Пътят, който МГЕРБ извървя за година и половина, от своето учредяване до днес, не беше лек, но за сметка на това изпълнен с успехи – веднага след учредяването си през 2008г. МГЕРБ подаде документи за наблюдател в EDS, като година по-късно бе приет като такъв. Едновременно с това бе заявено и членство в YEPP (Младежката организация на Европейската народна партия), където тази година младежите от ГЕРБ бяха приветствани като гости, а кандидатурата за членство предстои да се гледа в съвсем скоро време.

За същото време МГЕРБ успя да създаде силни организации във всички областни градове на България, като изгради екипи от ентусиазирани и изпълнени с желание за работа мла
ди хора. Бяха проведени Летен университет (като през септември предстои и втори) и две Политически академии; редица обучения и семинари; участия на международни форуми; бяха реализирани редица граждански инициативи, сред които „Единни в многообразието”, „Защо да гласувам”, „Гласувай, за да те чуят” и др.

Оценка на работата на младите в ГЕРБ бе поставена и от ръководството на партията, давайки им шанса да докажат, че младите наистина могат и искат да работят за своето европейско бъдеще и това България отново да спечели доверието на европейските си партньори. Резултатът от това е 21 народни представители на възраст до 35 години, които само преди седмица прекрачиха прага на Народното събрание, в което ГЕРБ е партията с най-много народни представители - 116. Сред тях е и Моника Панайотова – председател на МГЕРБ и мажоритарно избран народен представител от 24 МИР София, която заради гласувания в пленарна зала не успя да присъства в Кипър на обявяването на резултатите от гласуването за приемането на МГЕРБ за член на EDS.

Няма коментари: