неделя, юли 26, 2009

Представител на МГЕРБ взе участие в дискусията „България след парламентарните избори”


26.07.09г.

На 22.07.09г. в гранд-хотел „София” се проведе дискусия на тема „България след парламентарните избори”, която съвпадна и с годишното раздаване на учебни стипендии на стипендианти от Фондация „Конрад Аденауер”. Дискусията бе открита от г-н Андреас фон Белов - ръководител на бюрото на фондация "Конрад Аденауер" в София, който сърдечно поздрави и приветства стипендиантите на фондацията.

В дискусията участие взе Таня Цветкова - представител на МГЕРБ - София. Тя използва възможността да изрази своята благодарност и признателност към фондация "Конрад Аденауер" за цялостното им ползотворно сътрудничество и неизменна подкрепа. Бе поставен акцент върху важността на изминалите парламентарни избори, коментирани бяха високата избирателна активност, както и значителният брой млади хора, които стават част от 41-то Народно събрание (само от ПП ГЕРБ те са общо 21, на възраст до 35 години). Очертани бяха трите основни приоритета на Младите граждани за европейско развитие на България, а именно - подготовката на кадри (тук акцент беше поставен върху проведения летен университет и двете последователни политически академии на МГЕРБ), провеждането на граждански инициативи на национално и областно ниво, както и активна международна дейност (споменато беше приемането на МГЕРБ като пълноправен член на EDS, а също така и приемането й в семейството на YEPP – двете младежки организации на Европейската народна партия).

Към края на събитието бе предоставена възможност за поставяне на възникнали въпроси и предложения от страна на стипендиантите относно дейността на младите хора в политиката.

От своя страна ръководството на бюрото на фондацията в София поздрави ГЕРБ за постигнатите на изборите добри резултати и изрази готовността си и занапред да помага за развитието на МГЕРБ и това на гражданското общество в България.

Няма коментари: