вторник, януари 27, 2009

МГЕРБ бе приветствана в семейството на YEPP


27.01.2009 г.

МГЕРБ стана част от семейството на Младежката организация на Европейската Народна Партия (YEPP). Това се случи по време на среща на организациите – членки, състояла се между 22 – 25 януари в гръцката столица Атина.

На нея МГЕРБ бе представен от председателката Моника Панайотова и международния секретар на МГЕРБ – Христо Гаджев. Там те запознаха своите колеги от цяла Европа с дейността и организацията на младежите на ГЕРБ.


„Поддържаме комуникация и наблюдаваме дейността на МГЕРБ от повече от година. Ето защо на 13-14 януари аз посетих организацията в София и се
убедих на място, че МГЕРБ наистина споделя нашите идеи и ценности и извършва впечатляваща дейност в България, разпространявайки десните ценности за развитие на гражданското общество. В тази връзка аз предложих на изпълнителното бюро на YEPP и то прие единодушно да приемем МГЕРБ като част от нашето семейство”, заяви на конференцията председателят на YEPP Янис Смирлис.

В YEPP членуват над 48 дясноцентристки младежки организации от 35 страни в Европа. Основана през 1997 г. тя се развива до най-голямата младежка политическа организация в Европа.

Няма коментари: