петък, януари 16, 2009

Председателят на Младежката организация на ЕНП посети МГЕРБ


16.01.2009 г.

Йоанис Смирлис, председател на Младежката организация на Европейска Народна Партия (YEPP), бе на работно посещение на МГЕРБ в София.

Той бе посрещнат в Централата на ПП ГЕРБ от: г-н Цветан Цветанов, председател на ПП ГЕРБ, Моника Панайотова, председател на МГЕРБ и Радослав Точев, международен секретар на ПП ГЕРБ.
Визитата му стартира с работна закуска с представители на Националния Изпълнителен Съвет на МГЕРБ, на която бе представен доклад за дейността на организацията до момента, с оглед предстоящото разглеждане на молбата за членство на МГЕРБ в Младежката организация на ЕНП.
След това, по покана на Нов Български Университет, г-н Смирлис, заедно с г-н Цветанов и г-ца Панайотова взе участие в публична дискусия на тема: „Младите хора и политиката”. Те обсъждаха проблеми, свързани с апатията сред младите, ценностите, международно младежко сътрудничество и политиката на ПП ГЕРБ по отношение на младите хора. Модератори на мероприятието бяха доц. д-р Антоний Гълъбов, проф. Анна Кръстева, Ирена Тодорова, председател на клуб “Франкофони” и Борислав Борисов, студент политически науки.

След дискусията, бе проведена среща с представители на МГЕРБ – София, Пловдив, Благоевград и Стара Загора, на която всеки сподели своята мотивация да бъде част от ГЕРБ и дейността на младежката структура по места. От своя страна, председателят на Младежите на ЕНП (YEPP), отговори на редица въпроси, относно дейността на YEPP и международното сътрудничество между младежки организации.

По време на срещите си Йоанис Смирлис изрази голямата си радост, че в България има толкова активна младежка организация, която за толкова кратко време да е постигнала толкова много. Той остана впечатлен от професионализма, с който се работи в МГЕРБ и бе изключително доволен от факта, че споделяме и прилагаме еднакви ценности.

На 25 януари 2009г в Атина ще бъде разгледана молбата на МГЕРБ за членство в YEPP.

Няма коментари: