вторник, януари 20, 2009

Премина вторият етап от подбора на МГЕРБ за Политическата академия към ПП ГЕРБ


20.01.2009 г.

На 16 и 17 Януари 2009 г. в гр. Пловдив в Хотел Империал, с любезното съдействие на Иван Тотев, областен координатор на ГЕРБ – Пловдив и професионална помощ на проф. Румен Стаматов, зам. декан на ПУ „Паисий Хилендарски” и д-р Юлия Николова, се проведе второто ниво на подбор измежду всички кандидати от МГЕРБ за второто издание на политическата академия към ПП ГЕРБ.

В рамките на един час младежите от цялата страна попълниха специално разработени психологически тестове, след което подготвиха есе на тема: „Ролята на ПП ГЕРБ в ситуация на криза”. След кратка почивка те бяха разделени на две групи за дебат на тема: „За” и „Против” коалирането”, за да бъде преценена способността на младежите да изготвят аргументи и контрааргументи по даден проблем. Изпитният ден приключи със самостоятелно събеседване с всеки един кандидат, базирано на личностния му тест.

Увлечени от всеобщата еуфория тестове попълниха и домакините от ръководството на МГЕРБ Пловдив, както и представителите на НИС на МГЕРБ – Калин Захариев, Стефка Икономова, Христо Гаджев и Живко Тодоров, които присъстваха в Пловдив и активно наблюдаваха мотивацията на кандидатите.

Председателят на МГЕРБ, Моника Панайотова не пропусна да окуражи участниците в подбора, като обеща, че всеки един от тях има потенциал и че всеки от тях ще получи и още един шанс на предстоящи мероприятия.

Особена благодарност ръководството на МГЕРБ отправи към незаменимата помощ, която оказа екипът от психолози включващ д-р Юлия Николова и проф. Румен Стаматов.

Няма коментари: