петък, януари 16, 2009

Цветан Цветанов бе лектор на публична дискусия „Младите хора и политиката”


16.01.2009 г.

Председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов взе участие в публична дискусия „Младите хора и политиката”, организирана от Нов Български Университет. Освен него лектори бяха също и Моника Панайотова – председател на МГЕРБ и Йоанис Смирлис – председател на Младежката организация на Европейска Народна Партия (YEPP).

Цветан Цветанов представи политиката на ПП ГЕРБ спрямо младите хора и начините на участие на младежи в живота на партията. ГЕРБ е партия, която изключително много разчита на младите. Пример за това е Политическата академия, която се организира за втори път и ще бъде в Пловдив, редицата обучения, които се предоставят на членовете и участието им във взимането на решения – за пример във всички експертни групи на партията има младежи, сподели Цветанов. Всеки, който работи и се доказва, има своя шанс в ГЕРБ, допълни той.

Моника Панайотова, от своя страна наблегна на начините за преодоляване на апатията сред младите, като постави акцент върху политиката, ценностите и вътрешната демокрация, която съществува в ПП ГЕРБ.

Събитието имаше и своя международен гост. Йоанис Смирлис, председател на YEPP и член на ONNED (младежката организация на Нова Демокрация – Гърция) представи своя опит като младеж в Гърция и как младежките политически организации си сътрудничат на европейско ниво.

Срещата в аулата на Нов Български Университет премина под изключителен интерес на студентите, които напълниха залата и свободно задаваха дори и неудобни въпроси. Г-н Цветанов с радост отговори на всички тях и изрази своята готовност да участва в последващи подобни срещи.

Няма коментари: