събота, декември 06, 2008

МГЕРБ събират оценки за министрите ни


28.11.2008 г.

В събота 29.11.08г МГЕРБ проведе национален референдум, за оценка на работата на министрите от правителството на тройната коалиция.
В началото на политическия сезон младежите от ГЕРБ раздадоха пред Министерски съвет ученически бележници на министрите в рамките на кампанията „Демократични изпити за българското правителство”. Сега на специално оформени анкетни карти, гражданите можеха да дадат своята оценка как се справят според тях отделните министри. Предметите по които бяха оценявани са „Корупция", Безхаберие", "Лицемерие", "Злоупотреба с власт", "Прозрачност", "Отговорност", "Справедливост" и "Последователност".
Поводът младите политици да продължат инициативата си сега, е решението на Европейската комисия окончателно да лиши България от парите по предприсъединителната програма ФАР- 220 млн. евро. Според Младежите на ГЕРБ това е формата, чрез която може да бъде чут гласа на гражданите.
Оценките на гражданите в рамките на тази инициатива, бяха събирани в продължение на една седмица.
Кампанията на МГЕРБ „Демократични изпити за българското правителство” ще продължи до провеждането на предсрочни или редовни парламентарни избори. Тогава оценките на гражданите ще бъдат обобщени и нанесени в „дневник”, който ще бъде връчени на Сергей Станишев, в края на неговия мандат като премиер на страната.

Няма коментари: