четвъртък, декември 18, 2008

Международно участие на МГЕРБ за усвояване тънкостите на кампанийния мениджмънт


17.12.2008 г.

Димитър Кърпачев, областен координатор на МГЕРБ - Пазарджик и Доброслав Димитров, член на МГЕРБ – София; организационен секретар на ГЕРБ - Предприемачи участваха в международно обучение на тема: Кампаниен мениджмънт за партии център-дясно от Централна и Югоизточна Европа, организирано от Международния Републикански Институт (IRI), с финансовата подкрепа на Националния фонд за демокрация и Американската агенция за международно развитие. Събитието се проведе от 12 до 15 Декември 2008 г. в Букурещ, Румъния. Участие в него взеха 18 млади активисти на партии център-дясно от Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Унгария, Македония, Чехия, Сърбия и Словения.

Лектори на семинара бяха изтъкнати специалисти на политическия мениджмънт катоДжейми Фисфис, президент на Chariot, oрганизацията, която се занимава с изследване и развиване на дейността на политически лидери от света, държавни глави, министри, дипломати, Ана Матушкова - лектор във факултета по Социални науки в университета Масарик /Бърно/, Патрик Игън, Директор за Централна и Източна Европа на Международния Републикански Институт и други.


Как да се организира изборна кампания-стратегия и план, силни и слаби страни на кандидата, контакт с избирателите; Ролята на общественото мнение в политическата кампания; Как да се изработи послание на кампанията и комуникация с гласоподавателите-подходящо съдържание и тон на кампанията; Използване на негативна кампания и как се отговаря на негативна кампания бяха основните теми, върху които дискутираха младите представители на дясно-центристките партии в 9-те посткомунистически страни.


„Присъствахме на едно уникално обучение, в което се запознахме с правилата и тънкостите на изборните кампании”, споделиха младите активисти на ГЕРБ.

„От представените анализи на последните президентски избори в САЩ и последните парламентарни в Румъния, разбрахме колко важно е на практика да се познават детайлите на изборния мениджмънт, колко важно е да се насочва енергията на гласоподавателите в правилната посока”, допълниха активистите на ГЕРБ, решени в най-скоро време да приложат наученото.

Няма коментари: