неделя, ноември 16, 2008

Цветан Цветанов връчи сертификатите на участниците в „Политическата Академия” на МГЕРБ


16.11.2008 г.

Председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов връчи сертификатите на участниците в „Политическата Академия” на Младежката организация на ПП ГЕРБ. В обръщението си към младежите Цветанов акцентира върху ролята на младите хора в обществено-политическия живот. "Целта на политическата академия, която организирахме е да ви тренира да познавате силните и слабите си страни, да умеете да реагирате в кризисни ситуации и да бъдете адекватни на предизвикателствата, които поднася участието в политическия живот”. Цветанов посочи като пример поканата за дебат с младежите на БСП, като уточни че младите политици от ГЕРБ ще заложат на добрия тон, силните аргументи и позитивното говорене, защото ГЕРБ приема БСП за свой опонент, а не за враг.
„Политиката на ПП ГЕРБ е инвестиция в младите хора, затова и идеята на това обучение е да ви подготви максимално добре, защото знаете, че занапред партията ще избира кадрите си от вашите среди, добави още председателят на ГЕРБ ."
Проектът „Политическа академия”се реализира със съдействието на фондациите „Ханс Зайдел и „Конрад Аденауер. Церемонията по награждаването се проведе в х-л Българска армия в неделя - 16.11.2008. Първата „Политическа академия” приключват 48 представители от структурите МГЕРБ от 28-те области на страната. Всички участници получиха сертификати. Припомняме Ви, че „Политическата Академия” стартира през месец август във Велико Търново, с провеждането на първия летен университет на МГЕРБ на тема: "Младият глас в Европейска България".
За участието си в „Политическата Академия” - представителите на всички области от страната, бяха предварително селектирани по автобиографии и след това подложени на личностни тестове, изготвени и проверени от квалифицирани психолози и експерти.
В „Политическата Академия” младежите минаха пет модула на обучение: Личностно себеопознаване, Тренинг за влиянието върху личността, Решаване на междуличностни конфликти, Медийно поведение и Принципи на успешното управление. Младите политици се обучаваха от независими експерти и чуждестранни лектори.

Няма коментари: