събота, декември 06, 2008

Антонио Лопес: ГЕРБ извоюва мястото си на достоен партньор в семейството на европейските десни партии


03.12.2008 г.

Делегация от 50 областни координатори на ПП ГЕРБ и на МГЕРБ от цялата страна, заедно с председателя на партията Цветан Цветанов беше на посещение в Европейския Парламент в Брюксел. Работното посещение в ЕП е по покана на евродепутатите на ПП ГЕРБ Румяна Желева и Владимир Уручев. Делегацията от ГЕРБ се срещна с Генералния секретар на групата на ЕНП-ЕД Мартин Камп, който ги запозна с функционирането на парламента и на групата на ЕНП-ЕД. Г-н Камп представи основните приоритети на Политическия манифест на партиите от ЕНП.
Манифестът ще бъде одобрен окончателно на Конгреса на партията във Варшава в началото на следващата година. Мартин Камп подчерта, че планираното провеждане на заседанието на Бюрото на ЕНП-ЕД в началото на следващата година в София, е висока оценка за последователната политика, която води ГЕРБ и за работата на евродепутатите на партията в Европейския парламент.
Председателят на ПП ГЕРБ, Областните координатори на партията и на
Младежките структури, разговаряха и с Генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес. На срещата Лопес подчерта, че ГЕРБ вече не е непозната партия в европейското семейство на десните, а е извоювала своето място на достоен партньор с последните два избора в България, в които бе водеща партия. "Лидерът на партията Бойко Борисов е чест от процеса на вземане на решения на най-високо ниво в Европа”, подчерта Лопес, визирайки участието на г-н Борисов в Срещите на Върха на ЕНП, които се състоят преди всяко заседание на Европейския Съвет и където се дискутира позицията на десницата по дневния ред на Съвета.
„Вашата помощ е изключително важна за България и за ГЕРБ”, заяви от своя страна председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов на срещата с двамата европейските политици. Той обърна особено внимание на възможността евродесните да бъдат гарант за провеждането на честни европейски и парламентарни избори в България, за да се избегнат възможни спекулации, злоупотреби с купуване на гласове.

„От 12 години евродесницата има най-голямата парламентарна група в ЕП и се надяваме с помощта на ГЕРБ това да продължи и занапред", подчертаха Лопес и Камп, при срещите си с областните координатори на ПП ГЕРБ и МГЕРБ. С внимание бяха отличени инициативите на младежките структури, които носят чара и духа на младите хора и същевременно са сериозен коректив на управлението, заявиха пред младежите на ГЕРБ европейските политици.
Срещите на делегацията на ПП ГЕРБ в ЕП продължиха с присъстваието на заседание на Комисията по регионално развитие, където Румяна Желева представи становище по Междинният преглед на финансовата рамка 2007-2013 г на Евросъюза,
г-жа Желева беше докладчик по темата.

Няма коментари: