четвъртък, октомври 30, 2008

Антониус Халбе, външнополитически съветник на ПГ на ХДС/ХСС на работна среща с НИС на МГЕРБ


30.10.2008 г.

„Съжалявам, че в Лисабонския договор няма клауза, изключваща страни като България, които не спазват задълженията си към ЕС” , това заяви вчера Антониус Халбе, външнополитически съветник на ПГ на ХДС/ХСС по въпросите на ЕС, по време на работна среща с ръководството на МГЕРБ. Подкрепяйки България по време на присъединяването й към ЕС, разочарованието от случващото се в страната ни в момента, кара г-н Халбе, както и редица негови колеги в Европа да съжаляват, че няма предвидени клаузи за изключване на държави - членки от ЕС, неспазващи ангажиментите си към Съюза и характеризиращи се с високи нива на корупция. Коментирайки ситуацията в страната ни, спрените средства по линия на еврофондовете, той заключи: „Това не е Европа”. Много разчитаме на младите хора в България, че ще работят и допринесат за промяна на начина на мислене в страната и изграждането на нов европейски тип политическа култура, чрез които ще върнат доверието в страната си.
Д-р фон Белов изрази големите очаквания и гласувано доверие, които има към ПП ГЕРБ в България, относно реализирането на тази промяна.
В периода 28-31 ноември 2008 г., НИС на МГЕРБ е на работно посещение в Берлин по покана на представителя на Фондация Конрад Аденауер за България д-р Андреас фон Белов.
Програмата включва срещи с представители на Бундестага, на ХДС/ХСС, на Академията на фондация Конрад Аденауер, както и на младежки европейски и в частност немски дясно ориетирани организации.

Няма коментари: