понеделник, октомври 13, 2008

Младежи от МГЕРБ на обучение за потребителските права в Брюксел


13.10.08 г.

Николай Младенов и Владимир Уручев, членове на групата на ЕНП-ЕД (ГЕРБ) даряват младите хора с 10,000 учебни помагала.

От 14 до 18 октомври, по покана на Николай Младенов (ЕНП-ЕД/ГЕРБ), на обучение в Брюксел ще бъдат 28 представители на МГЕРБ. Младежите ще имат възможността да се запознаят с политиката на ЕС в областта на защитата на потребителите. Посещението е втори етап от обучението по проекта "Европейски дневник", което евродепутатът организира в Русе през октомври. Групата ще участва в срещи и дискусии, които ще им помогнат да опознаят европейските институции, както и да се срещнат с представители на Генерална дирекция Здравеопазване и защита на потребителите на Европейската комисия, Европейския потребителски център и Съвета на ЕС. Младежите също така ще имат среща и с председателката на групата на ГЕРБ в ЕНП-ЕД, г-жа Румяна Желева.

"С това посещение се надявам да засилим интереса на младите хора към темата за правата на потребителите. В крайна сметка всички ние сме потребители, но в България не сме наясно какви права ни дава европейското законодателство. Запознавайки младите хора с правата им, те ще могат да обучават връстниците си в цялата страна", заяви Младенов.

Евродепутатите от ГЕРБ Николай Младенов и Владимир Уручев платиха за специалното отпечатване на 10,000 бройки на български на изданието на Европейската комисия "Европейски дневник", което цели да информира младите хора за ЕС и потребителските права. През следващите месеци младежите от ГЕРБ ще организират разпространението му в цялата страна по училищата.

Няма коментари: