понеделник, октомври 27, 2008

МГЕРБ проведе медийно обучение


27.10.2008 г.

Младежката организация на ПП ГЕРБ проведе медийно обучение в рамките на т.нар. "Политическа академия".
Участниците са група от 45 младежи, представители на всички области в страната, които бяха предварително селектирани по автобиографии и след това подложени на личностни тестове, изготвени и проверени от квалифицирани психолози и експерти.
Политическата академия към ПП ГЕРБ стартира през август месец тази година във Велико Търново, с провеждането на първия летен университет на МГЕРБ на тема:"Младият глас в Европейска България".
„Целта на политическата академия, която организирахме е да ви тренира да познавате силните и слабите си страни, да умеете да реагирате в кризисни ситуации и да бъдете адекватни на предизвикателствата, които поднася участието в политическия живот”, заяви Моника Панайотова - председател на МГЕРБ.
Младите политици се обучаваха в няколко панела ”Медийно присъствие – теория и практика” и „Политическа реторика”. Първият панел обхващаше формалните и неформални контакти с медиите, това как се организират пресконференции и какво представлява новината в дадено събитие. Младежите се учиха и как се водят политически дебати, интервюта и как трябва да звучат политическите послания пред различен вид аудитория.
Академията се финансира със съдействието на Фондациите „Ханс Зайдел” и „Кoнрад Аденауер”.

Няма коментари: