вторник, октомври 07, 2008

Младежи от Източна България се обучават на лидерски умения по инициатива на Румяна Желева


02.10.2008 г.

Как да бъдат добри мениджъри на екип и проекти научиха младежи от структурите на ГЕРБ в Бургас, Варна, Ямбол и Сливен. В събота в Бургас те участваха в семинар за лидерски умения сред подрастващите и приложението им в реалната работа. Форумът бе организиран от евродепутатът Румяна Желева, а за лектор беше поканена докторът по политология Албена Танева.
„Трябва да стимулираме подобен тип умения у младите, защото са ключови за успешната им реализация на все по-претенциозния пазар на труда в Европа. Работата в екип е особено важна, а такъв тип упражнения отсъстват от българските училища”, смята Румяна Желева.
Дискусията оформи основните представи на младите за лидерските умения. Днес по-често срещаме подрастващи, които имат нужната сила да бъдат лидери, но са пасивни спрямо собствените си способности, наблюдава Албена Танева. Това бе основната задача на нашия работен форум – как ефективно младежите да прилагат лидерските си умения в различни ситуации, допълни още тя.
Предимството за участниците бяха ролевите игри и ситуации от ежедневието, чрез които младежите практикуваха лидерските ценности със собствен опит, обобщиха организаторите.

Няма коментари: