четвъртък, ноември 06, 2008

Ръководството на МГЕРБ бе на работно посещение в Берлин по покана на фондация "Конрад Аденауер"


06.11.2008 г.

По покана на фондация Конрад Аденауер членовете на ръководството на МГЕРБ посетиха немската столица Берлин. Там те посетиха Бундестага и Германското канцлерство, както и централите на фондация Конрад Аденауер и на Християн Демократичния Съюз (ХДС).

Там те имаха възможност да се срещнат с Оливер Борови – зам. началник на отдел „Парламентарно право” на Бундестага, Кай Вален – отговорник по въпросите на младежта към Бундестаг, Антониус Халбе, външнополитически съветник на ПГ на ХДС/ХСС и с представители на германското канцлерство, с които обсъдиха редица проблеми и методи на работа в Германия, които могат да бъдат приведени и в българската практика. Представителите на МГЕРБ се срещнаха с Норберт Бекман-Диркес, ръководител на отдел „Средна и Източна Европа” на фондация „Конрад Аденауер”. С него бяха обсъдени дейностите на фондацията по света и по-специално в България, както и политическата обстановка у нас. Акцент в разговора бе поставен върху десните ценности и ролята на младите хора в България, в частност в дейността на партията. Бекман-Диркес бе обнадежден за бъдещето на страната след разговора си с МГЕРБ и споделеното от тях, че ръководството на ПП ГЕРБ инвестира в младите хора и подкрепя реализацията на техни инициативи. Създадената по предложение на МГЕРБ Политическа Академия към ПП ГЕРБ бе широко приветствена от всички събеседници, както и факта, че младият глас в европейска България има своя отклик в дейността на партията.

Моника Панайотова, председател на младежката организация на ПП ГЕРБ представи работата на МГЕРБ в национален план, което предизвика много позитивни реакции и срещна голямо одобрение. Външнополитическите ни партньори бяха уверени в намерението на ПП ГЕРБ да наблегне на експертността и специалистите в бъдещото управление на България, за да се възстанови имиджът на институциите и да се възвърне доверието в тях, както в национален, така и в международен план.

МГЕРБ проведе и срещи с двете младежки организации към ХСС – Студентската организация и Младежкия съюз на ХДС, в които обмениха редица практики за работа с младите хора в двете страни.

Няма коментари: