четвъртък, юни 25, 2009

Моника Панайотова към БСП: "Имахте възможността да изпълните своите приоритети, но не го направихте"


24.06.09 г.

Мажоритарният кандидат за народен представител от 24 МИР, Моника Панайотова участва в четвъртия от
поредицата политически дебати за млади български политици, организиран от Фондация „Фридрих Еберт”и Център за култура и дебат „Червената къща”. На 24 юни 2009г. представителите на младежките структури дискутираха на тема „Социални приоритети на следващото българското управление”. В началото на дебата, ръководителят на българския офис на фондацията д-р Марк Майнардус приветства с добре дошли Председателят на МГЕРБ, Моника Панайотова, Борис Вардев от НДСВ, Стоян Михалев от Синята коалиция, Евдокия Асенова от БСП, и Лало Каменов от ДПС и им пожела ползотворна дискусия. Журналистът Бойко Василев модерира срещата и поясни целта на организаторите - да се чуе гласа на младите, техните позиции и виждания за бъдещето на страната, както и предложенията им за развитието й в европейска перспектива. Младите хора трябва да участват активно в изграждането на общественото и политическото бъдеще на България, допълни Василев.

По време на дебата Моника Панайотова акцентира, че е сравнила трите управленски програми на БСП от 2005, актуализирания й ва
риант от 2007 и този от 2009 и е установила, че се предлагат едни и същи по съдържание проекти в секторите образование, енергетика и инфраструктура, просто формулирани по различен начин.” Имахте възможността за изпълните тези приоритети, но не го направихте” каза Моника Панайотова на представителя на БСП в залата. Представителят на КНСБ в дискусията Атанаска Тодорова поздрави дискутиращите, че са много добре запознати с управленските програми на политическите сили, които представляват на форума и допълни – „Трябва да напълните осигурителните фондове.”

Дискусията продължи и след края на дебата в неформална обстановка, при което Моника Панайотова имаше възможността да чуе и позициите на присъстващата публиката.

Няма коментари: