петък, ноември 07, 2008

МГЕРБ взе участие в обучение по кампаниен мениджмънт, организирано от International Republican Institute


27.10.08 г.

В периода 24-26 октомври 2008 година в град Анталия, Турция се проведе обучение по кампаниен мениджмънт, организирано от International Republican Institute (IRI) - американска неправителствена организация, целяща разпространение и подкрепа за демокрацията по света, в което участие взе и МГЕРБ.
Обучението, събрало на едно представители от центристки и десни партии от Албания, Хърватия, Сърбия, Черна Гора, Македония, Румъния и Турция и проведено от представители на IRI, на десни партии от Западна Европа и в частност от представители на Християндемократическия съюз от Нидерландия, Австрийската Народна Партия и специалист по кампании от Швеция, протече в рамките на три дни. За това време участниците успяха да се запознаят с обща информация за дясната политика по света, с разнообразна информация и свързана с провеждане на социологически проучвания и разчитане на получените данни в политически контекст. Беше обърнато особено внимание на политическите проучвания и особено на тези, свързани с предизборни кампании.

Заложени бяха и редица симулативни игри, целящи да запознаят младите хора с фактическото организиране на кампании, обмисляне и планиране на кампанийната стратегия, набиране на доброволци, директен контакт с избирателите и мотивиране на хората да участват.

Няма коментари: