неделя, септември 04, 2011

Младежи и министри на ГЕРБ проследиха обявяването на кандидат-президентската двойка на партията

04.09.2011 г.





По време на четвъртия летен университет на МГЕРБ, който се провежда във Варна от 3 до 6 септември, младежи, министри, депутати и евродепутати на ГЕРБ проследиха на живо обявяването на кандидат-президентската двойка на ПП ГЕРБ.


Младежите проследиха обявяването на кандидатите за президент и вецепрезидент на партията, след което станаха на крака и бурно аплодираха обявяването на имената на регионалния и правосъдния министри, като официалната номинация на Росен Плевнелиев предизвика широка вълна от одобрение сред участниците на университета.


Моника Панайотова, председател на МГЕРБ и депутат в 41-то Народно Събрание коментира номинацията на кандидат-президента на ГЕРБ Росен Плевнелиев като добре обмислен избор на ръководството на ПП ГЕРБ и сподели че вярва, че министър Плевнелиев е човекът, който ще придаде нов образ на президентската институция, като тя ще започне да работи за марката България и повече няма да има само представителни функции. “Новият президент няма само да бъде обединител на нацията, а ще насочи вниманието към запазване и развитие на нейния потенциал. Поради това аз вярвам, че той ще бъде президента на младите хора”, коментира Панайотова.

Министърът на отбраната Аню Ангелов пожелала на бъдещия президент, изпълнявайки функцията върховен главнокомандващ на въоръжените сили на Република България да припознае Бялата книга за отбраната, като своя пътеводна книга в областта на отбраната.
Министърът на образованието, науката и младежта Сергей Игнатов коментира, че Росен Плевнелиев и Маргарита Попова са: “една хубава европейска двойка”, а Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма съжали, че губи двама колеги в Министерски Съвет, но изказа своята увереност, че те ще бъдат печелившата двойка на предстоящите президентски избори.

Няма коментари: