четвъртък, април 30, 2009

МГЕРБ отговори на въпроса „Защо младите хора да гласуват на изборите за Европейски парламент?”


30.04.09 г.

Калин Захариев
– член на НИС на МГЕРБ, Йоанна Дочевска – координатор на МГЕРБ София и Милен Николов – координатор на МГЕРБ Кюстендил отговориха на въпроса „Защо младите хора да гласуват на изборите за Европейски парламент?”. Те разказаха за инициативите на МГЕРБ, с които организацията успява да привлече членовете си и симпатиите на гражданите, а също и откроиха ГЕРБ като единствената политическа партия, която работи за младите хора и тяхното бъдеще.

По време на дебата представителите на ГЕРБ не пропуснаха и критиката към опонентите си, свързана с: недостатъчното финансиране на разяснителната рекламна кампания за Евроизбори 2007 и Евроизбори 2009; проектозакона на Министерски съвет, с който се погазват правата на младите хора на протест; експериментите с изборното законодателство и други теми.

В дебата, който се проведе на 29 април в Гранд Хотел София, участваха ключови представители на младежките организации на ДПС, НДСВ, АТАКА, ДСБ, СДС, ПП „Обединени земеделци”, Партия „Зелените” и ПД „Социалдемократи”, а обобщенията и коментарите направиха политологът д-р Румяна Коларова, преподавателят в Катедра „Европеистика” на СУ доц. Нели Огнянова и преподавателят в НБУ доц. Антоний Гълъбов. Представител на БСП също беше поканен да участва в дискусията, но отказа участие по време на събитието и остана в публиката.

1 коментар:

Анонимен каза...

"много полезно"