понеделник, април 13, 2009

Инициатива на МГЕРБ “Да пуснем корени в България”

13.04.09 г.

Над 200 младежи от МГЕРБ се включиха в инициативата на МГЕРБ-Благоевград “Да пуснем корени в България”, която се проведе точно на Цветница в местността “Рупите” и предизвика небивал интерес сред хората, дошли в храма на баба Ванга да почетат хубавия християнски празник.

Невероятна гледка представляваше шествието от 200 младежи от областите София, Благоевград, Перник, Кюстендил, общините Сандански, Петрич, Кресна, Разлог, Белица, Гоце Делчев, Хаджидимово, Сатовча, Гърмен, които пристигнаха с влак и облечени в тениски на ГЕРБ и развети знамена, преминаха по пътеката към храма. Шествието повлече със себе си и десетки граждани, заразени от ентусиазираните млади хора. Така всички пристъпиха в църквата, където беше отслужен молебен за здравето не само на членовете и симпатизантите на ГЕРБ, но и на всички българи, страдащи в момента заради лошото управление на държавата. Храма се оказа тесен да побере желаещите да се помолят заедно с младежите на ГЕРБ за по-доброто бъдеще на България.


След тържествената молитва множеството се отправи към поляната зад храма-въоръжени с кирки и лопати младежите засадиха около 200 дръвчета, а към тях се присъединиха и други български граждани, приветстващи благородната инициатива. Най-хубавото беше, че много малки деца хванаха по-големите от тях лопати, но пък с голям ентусиазъм се опитваха да копаят земята и да садят дръвчетата. “Избрахме Цветница, за да покажем, че освен да празнуваме, можем да бъдем полезни на държавата ни и всички българи с ползотворни инициативи”, заяви лидера на МГЕРБ в Пиринско Калин Каменов.

Идеята на младежите беше в красивата местност на храма на баба Ванга да има една гора, която да остане за поколенията. Така показаха, че с
а отговорни граждани и обещаха, че както ще се грижат за гората си, така ще се грижат и за държавата си. “Трябва да запомним, че бъдещето на всеки млад човек зависи от самия него и ако всички сме обединени около добра кауза, каквато е тази на ГЕРБ, много скоро България ще стане наистина достойна и просперираща европейска държава”. Това беше посланието, което младежкият лидер Калин Каменов отправи към всички млади хора на родна България. А след работната част на инициативата, МГЕРБ показа как се съчетава полезното с приятното. На поляната пред храма на пророчицата бяха разпънати одеяла за почивка, по-неуморните играха футбол и волейбол, беше помислено и за обяда-две скари разнасяха вкусен мирис и събираха огладнелите след физическата работа.

Няма коментари: