вторник, октомври 13, 2009

МГЕРБ се срещна с немските представители на фондация "Конрад Аденауер"

13.10.09 г.

На 13 октомври 2009 г. в Клуба на архитектите се проведе среща на стипендиантите на "Конрад Аденауер" с бюрото на фондацията в София. Темата на мероприятието беше "Избори в Германия, избори в България. Какво ще се промени?"
Дискусията бе открита от г-н Андреас фон Белов - ръководител на бюрото на фондация "Конрад Аденауер" за България, който поздрави и приветства стипендиантите на фондацията.

На срещата всеки един от участниците имаше възможност да се представи и да изложи своята позиция по темата.

В дискусията участие взе и Таня Цветкова - представител на МГЕРБ София. Тя използва възможността да изрази своята благодарност към фондация "Конрад Аденауер" за цялостното ползотворно сътрудничество и подкрепа. Коментирани бяха и изминалите парламентарни избори, високата избирателна активност, както и значителният брой млади хора, които станаха част от 41-то Народно събрание (само от ПП ГЕРБ те са общо 21, на възраст до 35 години).

Представени бяха и трите основни приоритета на Младите граждани за европейско развитие на България, а именно - подготовката на кадри (тук акцент беше поставен върху проведените летни университети и предстоящата в края на този месец трета политическа академия на МГЕРБ), провеждането на граждански инициативи на национално и областно ниво, както и активна международна дейност.

Срещата породи различни въпроси относно участието на младите в предизборната кампания и ролята им в политиката въобще.

Oбсъдени бяха варианти и предложения за скорошно сътрудничество между клуба на стипендиантите на "Конрад Аденауер" и младежките структури на ГЕРБ.

Няма коментари: