вторник, април 02, 2013

Представители на МГЕРБ взеха участие в международен семинар на тема „Политически екстремизъм“


02 април 2013 г. 
В периода 27 март - 1 април 2013 г., в Кипър се проведе семинар на тема „Политически екстремизъм“ с участие на представители от Холандия, Швеция, Гърция, Кипър и България - представители на младежки организации от семейството на ЕНП. От името на МГЕРБ участие взеха Натали Хадад (София), Венцислав Георгиев (Павликени), Михаела Петрова (Белослав), Аристидиз Алекзополоз (Кърджали) и Десимира Тодорова (Търговище).

Домакини на семинара бяха NEDIZY, а целта на мероприятието беше насочване на вниманието към екстремизма и проблемите на обществото. Темата бе актуална и подходяща, предвид  кризата в Кипър, растящият екстремизъм в Европа, както и ситуацията в България.

По време на семинара участниците се срещнаха с  президента на Кипър - Никос Анастасиадис, заместник-председателя на управляващата партия ДИСИ Авероф Неофиту, председателя на NEDISY и кмета на Никозия.

В своята презентация, представителите от България изложиха политическата ситуация в страната в контекста на тематиката на семинара. Дадоха примери за политически екстремизъм от историята на България и дискутираха методи за превенция срещу бъдещи такива прояви. Във финална дискусия между всички представители бяха предложени мерки за овладяване на популисткия екстремизъм и говоренето на някои политици с цел облагодетелстване от кризата в Европа.

Няма коментари: