петък, март 15, 2013

Представител на МГЕРБ взе участие в международна конференция на тема „Екстремизмът е екстремизъм, независимо от къде идва”

15.03.2013 г.

Международният секретар на МГЕРБ Христо Гаджев взе участие в международна конференция на тема „Екстремизмът е екстремизъм, независимо от къде идва”, организирана от младежката организация на партия Нова демокрация (ONNED) – Гърция в периода 12-14 март 2013г. Конференцията е заключителна част от серия събития организирани от ONNED за насочване на вниманието към растящия екстремизъм, не само в Гърция, но и в Европа – тема особено актуална и за България. На нея бяха поканени 13 международни гости от Европа, Азия, Африка и Латинска Америка и бе под патронажа на министър-председателя на Гърция г-н Антонис Самарас.

По време на своето участие Христо Гаджев се срещна с председателя на Народното Събрание на Гърция г-н Вангелис Меймаракис и министъра на вътрешните работи г-н Еврипидис Стилиянидис, с които обсъди темата на растящия политически екстремизъм в обществата на двете страни.
По време на заключителната конференция министър-председателят на Гърция г-н Антонис Самарас изнесе реч относно мерките, които гръцкото правителство прави за преодоляване на проблема, както и за политиката на „сваляне на качулките и маските“ на екстремистите, които подклаждаха протестите с насилие в Гърция. От своя страна в речта си след премиер Христо Гаджев наблегна на проблема с растящия популистки екстремизъм и играта на някои политици със страховете на хората и разочарованието им от кризата, която е обхванала Европа. За да не се допусне по-нататъшно екстремизиране на обществото политиците трябва да чуят исканията на гражданите, да разграничат реалното от нереалното и да направят възможното за решение на проблемите им, също така и чрез социални мерки за стимулиране на заетостта, а не чрез социални помощи, защото създаването на заетост и растеж ще подпомогне разрешаването на социалните проблеми.

Няма коментари: