понеделник, октомври 01, 2012

Европейска Политическа Академия на МГЕРБ

01.10.2012 г.

В периода 28-30 ноември ще се състои първата Европейска политическа академия на МГЕРБ. Мероприятието e организирано от българския евродепутат Илиана Иванова и младежката структура на ГЕРБ и ще се проведе в Европейския парламент в Брюксел.

Представители на младежката организация на ГЕРБ ще имат уникалната възможност да се срещнат с едни от най-изявените лидери на европейската политическа сцена, за да обсъдят с тях значими и актуални въпроси.

Младежите ще бъдат приветствани от водачите на Европейската народна партия – Вилфред Мартенс, председател на ЕНП и Антонио Лопез, генерален секретар на ЕНП. В рамките на Академията те ще имат възможността да разговарят със заместник-председателя на Европейския парламент, Отмар Карас, по въпроси свързани с икономическото развитие на Съюза, както и по теми от регионалната политика на ЕС с председателя на Комисията по регионално развитие – Данута Хюбнер. Младите ГЕРБ-ери ще бъдат посетени и от българския еврокомисар, Кристалина Георгиева, с която ще могат да обсъдят  предизвикателствата пред ЕС и начините за тяхното преодоляване.

Евродепутати като Кристофер Фиелнер и Андреа Шваб ще споделят с представителите от МГЕРБ своя личен опит по пътя на европейската политика, и биха могли да послужат за пример най-амбициозните и инициативни младежи тръгнали по същия път. За участниците в семинара ще бъде организирана и специална среща с вицепремиера на България, Цветан Цветанов и с българските евродепутати от ГЕРБ/ЕНП.

Програмата предвижда и посещение на Комитета на Регионите, като по този начин младите хора ще се запознаят с  работата на тази институция.

Академията е първото подобно мероприятие, насочено изцяло към младите, което цели да им даде възможност да обогатят познанията си за Европа и да им предостави форум да обсъдят своите идеи и визия за нашето общо европейско бъдеще с хората, които в момента създават и ръководят европейската политика.

В първата Европейска политическа академия имат възможност да участват представители на МГЕРБ до 31-годишна възраст. Подборът на кандидати е на конкурсен принцип.

Желаещите да участват трябва да изпратят актуална автобиография и есе на тема: “How Europe has changed my city – 5 concrete examples for European development of my region”. Есето трябва да е 1 страница, на английски език, Times New Roman, 12.

Есетата се изпращат на e-mail адрес: mgerb.gerb@gmail.com, в срок до 14.10.2012

Пожелаваме успех на всички амбициозни младежи!

Няма коментари: