понеделник, август 10, 2009

Структурите на МГЕРБ в страната продължават добрата практика за организиране на регионални срещи


09.08.09г.

На 8 и 9 август в Кюстендил се проведе регионална среща между младежите от стуктурите в Кюстендил и Бобов дол и представители на националното и софийското ръководства. По
покана на областния координатор на МГЕРБ, да се срещнат с младежите от югозападна България, в Кюстендил отидоха Моника Панайотова – председател на МГЕРБ и народен представител в 41-то Народно събрание, Стефка Икономова – организационен секретар на МГЕРБ, Йоанна Дочевска – координатор на МГЕРБ София и Анна Пашанска – организационен секретар на МГЕРБ София.

Двудневната среща запозна гостите на град Кюстендил, както с местните забележителности (като крепостта „Хисарлъка”, античния амфи театър и Руенския манастир, който направи впечатление на всички със своя чар и спокойствие), така и с приоритетите, които кюстендилската структура на младежки ГЕРБ си е заложила за идните месеци. Домакинът, Милен Николов, представи работата на МГЕРБ Кюстендил, като отбеляза успеха, постигнат на изминалите евро и национални избори и акцентира на активното участие на младежите в двете предизборни кампании. От своя страна Моника Панайотова и Стефка Икономова запознаха местната организация с предстоящите за МГЕРБ мероприятия – втори Летен университет, който ще се проведе от 3 до 6 септември във Варна и трета Политическа академия, датите за която в момента се уточняват. Моника, която освен председател на младежите от скоро е и депутат в българския парламент, сподели задоволството си от гражданската активност на младите хора в България. Тя пожела на младежите екипът, който са съумяли да създадат, винаги да се подкрепят и да работят заедно. Йоанна Дочевска и Анна Пашанска представиха накратко дейността на софийската организация, като предложиха и някои добри практики от своята работа, които МГЕРБ Кюстендил да използват за повишаване ефективността на своята организация.

Това е поредната регионална среща, която структурите на МГЕРБ организират. Практиката показва, че подобен род мероприятия спомагат за по-доброто опознаване на представителите на младежите от различните крайща на България. Освен това срещите са и добра обмяна на опит между отделните структури, генератор на нови идеи и още едно доказателство, че младите хора в България са активни по отношение на своето бъдеще.

Няма коментари: