понеделник, март 09, 2009

Бойко Борисов се срещна с младежи от югозападна България в Перник


06.03.09 г.

Огромен интерес и препълнена зала посрещнаха лидера на ГЕРБ в Двореца на културата в Перник, където той се срещна с младежи от Перник, Кюстендил, Благоевград, София и Стара Загора по инициатива на младежката организация на ГЕРБ. Там бе поставено и началото на кампанията на МГЕРБ „Гласувай, за да те чуят”. На срещата присъстваха също така председателят на ПП ГЕРБ – Цветан Цветанов, организационният секретар на ПП ГЕРБ – Красимир Велчев, председател на МГЕРБ – Моника Панайотова, членовете на НИС на МГЕРБ, както и областни координатори на МГЕРБ.

Приветствие към присъстващите отправи областният координатор на ПП ГЕРБ Перник, в което изрази радостта си от факта, че младежите от областта са активни граждани и предостави думата на Моника Панайотова да представи инициативата на МГЕРБ – „Гласувай, за да те чуят” и специално подготвеният за целта клип. Основното послание на кампанията е младите хора да бъдат активни в отстояването на гражданската си позиция. Също така тя представи работата на МГЕРБ до момента. Г-ца Панайотова заяви, че най – важното от всичко е младият човек, да осъзнае собствената си отговорност за това, което му се случва и за това, което иска да му се случва, като подчерта че гласувайки днес определяш своето утре.

Председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов обясни на присъстващите визията на партията за ролята на младите в политиката. Според него от учредяването на МГЕРБ до момента, младежката организация се е наложила като една от най-активните в партията и се ползва с пълната подкрепа от страна на ръководството. Цветанов изрази мнение, че младите хора трябва да са активно гласуващите в страната. Важното е да бъдем позитивни в оставащите няколко месеца до изборите и да мислим за бъдещето. Искам да останете в България - вие и моите деца, призова председателят на ПП ГЕРБ.

„ГЕРБ дава равен старт на всички в партията, независимо от възрастта и етническата принадлежност. Всички в ГЕРБ трябва да имат равен старт. Критериите са знаещи и можещи хора като в това число попадат и млади, и възрастни, и представители на всички етноси ", заяви Бойко Борисов. Първата и най-важна точка на едно правителство трябва да бъде спирането на кражбите и безнаказаността, допълни лидерът на ГЕРБ.

Срещата с лидерите на ГЕРБ протече нетрадиционно – с бурен смях и шеги. Въпреки това не липсваше и сериозният елемент, в който бяха поставени много належащи проблеми – в национален и регионален мащаб. Своите въпроси към ръководството на ГЕРБ задаваха младежите от Перник и не скриваха задоволството си от точните и искрени отговори, които получаваха. „Бъдещето е наше, но трябва да си го извоюваме. Имате си партия и трябва да я направите такава , че след 20 години да сте пак в нея и да не се срамувате от това. А мене ще ме сложите на един портрет”, пошегува се Борисов.

Нестихващият интерес и спонтанният диалог направиха срещата с часове по – дълга от предвиденото и по предложение на младежите тя не беше закрита. „Това не е последната ни среща и аз ще дойда пак, за да продължим този разговор...” заяви Бойко Борисов.







Няма коментари: