неделя, март 08, 2009

Николай Младенов участва в презентацията на „Европейски дневник” в София


25.02.09 г.

На 25ти Февруари, Николай Младенов и МГЕРБ – София изнесоха презентация за това как функционира Европейският Съюз и неговите институции в 128мо училище в София. Мероприятието е част от националната инициатива на МГЕРБ „Европейски дневник”, стартирала още в края на миналата година по идея на евродепутатите на ГЕРБ – Николай Младенов и Владимир Уручев и продължила с провеждане на обучения на младежите от ГЕРБ в Русе и Брюксел.

На среща с учениците, освен г-н Младенов и членовете на МГЕРБ – София – Борислав Борисов и Николай Димитров, присъстваха още и г-ца Моника Панайотова - председател на МГЕРБ, екипът на евродепутата, г-жа Мариета Петлешкова – зам. кмет на район Младост, както и г-жа Емилия Илиева – директор на 128мо училище.



Необичайният учебен час беше открит от г-ца Панайотова с неостаряващите и все по-актуални думи на Конрад Аденауер, изречени преди близо 60 години - “Единството на Европа беше мечта на малцина. После то се превърна в надежда за мнозина. Днес то е необходимост за всички.” Според нея полезното е не, че в тези думи четем миналото, а че четем в тях бъдещето. След нея думата взеха младите представители на ГЕРБ, които накратко разказаха за историята на Европейския съюз и за правата на потребителите в рамките на съюза. В края на срещата г-н Младенов разказа на учениците за институциите на ЕС и за това как протича ежедневието на българските евродепутати между България – Страсбург – Брюксел, а също така и за смисъла на „цветните седмици”, залегнали в календара на евродепутатите.

Освен в София, представянето на "Европейски дневник" продължава и в останалите градове на България.

Няма коментари: