петък, февруари 13, 2009

Започна втората Политическа Академия на МГЕРБ


13.02.09 г.

Втората Политическа Академия започна в гр. Пловдив. В нея участват 50 младежи от цялата страна, селектирани на няколко етапа (подбор по автобиография, тестове, дебатиране и есе). Най-радващото за организаторите е, че специално за участие в Академията от чужбина са се завърнали български студенти, които искат да се реализират в България. Академията се провежда с любезната помощ на фондация „Конрад Аденауер”.

Академията бе официално открита от председателя на ПП ГЕРБ – г-н Цветан Цветанов, който сподели: „Трябва да съхраним младежкия дух, защото без енергията на младите хора не можем да реализираме идеите си. Радвам се, че със създаването на МГЕРБ организацията е много активна, защото посланията ни няма как да стигнат до младите хора, освен чрез вас. България се нуждае от вас, България се нуждае да останете тук, за да не живеем с носталгията за тези, които напускат родината. Работете за позитивните послания и позитивното в нашия живот. Бъдете задружни и работете в екип, защото това е разковничето на успеха”, пожела на участниците Цветанов.

На свой ред председателката на МГЕРБ – Моника Панайотова предаде на присъстващите, че тайната на вечната младост е всеки ден да научаваш по нещо ново. Подготовката на кадри е един от трите приоритета на МГЕРБ, заедно с Гражданските инициативи и Международното сътрудничество. Имено тази Академия е доказателство, че МГЕРБ работи активно в тази посока.

Според домакина и областен ръководител на ПП ГЕРБ – Пловдив Иван Тотев организацията на МГЕРБ в града под тепетата е много активна и инициативите й са най-запомнящи и креативни. Затова той призова тази креативност да се развива и изрази убеденост, че резултатите няма да закъснеят.

Домакините от Пловдив подариха на участниците значки на ГЕРБ, а Моника Панайотова им пожела да ги носят с желание, идентифицирайки се с проекта ГЕРБ. В събота на 14 февруари младежите от ГЕРБ ще изненадат пловдичани с гербери по случай свети Валентин. Инициативата е свързана с ценностите, които споделяме, а имено любов към семейството, любов към приятелите, любов към децата и любов към възрастните хора. Нека обичта присъства във всекидневието ни, пожела Моника Панайотова. Цветната акция започва в събота от 12.30 пред кино Балкан в центъра на Пловдив, поясни Розалия Мицева, областен координатор на МГЕРБ – Пловдив.

Няма коментари: