вторник, май 25, 2010

МГЕРБ взе участие в годишния конгрес на младежката организация на АКП


17.05.10 г.

Христо Гаджев (международен секретар на МГЕРБ) и Павел Анастасов (МГЕРБ – София) взеха участие в деветия годишен фестивал на младежката организация на партията на Развитието и Справедливостта (АКП) в Турция. Той се състоя от 13 до 16 май в Измир и Истанбул, а в него взеха участие международни п
редставители от 25 страни от Европа, Близкия изток, Африка и Азия.

Първите два дена участниците имаха възможност да посетят Истанбул – Европейска столица на културата за 2010г. Там те се запознаха с традициите на страната и успяха да дискутират по въпроси свързани с развитието на региона и отношенията с мюсюлманския свят. В Истанбул делегацията бе приветствана от местни депутати и представители на местната организация на АКП. Специални поздрави бяха отправени от кмета на Истанбул г-н Кадир Топбаш.

В последствие участниците се отправиха към Измир, където на 16 май се проведе ежегодния младежки фестивал на АКП, под патронажа на председателя на партията и министър-председател на Р. Турция г-н Реджеп Таип Ердоган. Там в спортната зала на града се събраха около 10 000 младежи от цялата страна да прекарат заедно деня, в очакване на речта на премиера, а за настроението им се грижиха известни турски певци.

В своята реч г-н Ердоган изтъкна важността на младежите за бъдещото развитие на страната и мерките, които се предприемат, за да се преустанови имиграцията сред младите. Даването на реален шанс на млади хора да участват в управлението на държавния сектор е основен двигател на младежката активност, заяви г-н Ердоган, като се базира на собствения си опит, влизайки на млади години в политиката. Инвестициите в инфраструктура, както и създаването на конкурентни условия за инвестиции са основен инструмент според него за задържане на младите турци в страната им. Така за 8 години Турция се е изкачила до 16-та най-голяма икономика в света и 6-та в Европа.

Няма коментари: